Álompehely

rajzpályázat

A Soraya Kiadó és Eszener írónő közös rajzpályázatot hirdet általános iskolák 6-12 éves diákjainak részére, Álompehely címmel.

Ha ügyesen rajzolsz, és szeretnéd, hogy a rajzod bekerüljön az Álompehely című mesekönyvbe, akkor itt a nagy lehetőség. Ne habozz, küldd el nekünk!

A PÁLYÁZAT FELTÉTELEI:

Korhatár: 6 – 12 éves kor között.

Tematikus megkötések: (miről rajzolj)

A mesekönyv szerzője 8 olyan pillanatot ragadott ki a könyvből, melyet szeretne a történetben vizuálisan ábrázolni. Minden gyermek saját maga választhatja ki ezek közül a hozzá legközelebb álló, legszimpatikusabb jelenetet, amiről rajzot készít.

„Sziasztok Kedves Gyerekek!
Volna kedvetek rajzolni a könyvembe? Ha igen, szeretettel meghívlak Titeket egy varázslatos utazásra Álomföldére! Nincs más dolgotok, mint álmodni! Megálmodni a szereplőket, helyszíneket! Kicsit azért segítek!”

1. Az első részhez olyan rajzokat várunk, mely távoli földekről mesél, csodálatos erdőkről, magas hegyekről, morajló tengerről és egy ősi legendáról, amit mindenki ismer: az Álom Manóról.

2. A második részhez, az egyik karakterre kíváncsi az írónő. Ti hogyan képzelnétek el Cicó Századost? A jövevény egy hadászati múzeumból szalajtott katonaruhát viselt, kalapjába tűzve hatalmas vöröses madártoll lifegett. Lábán csizma, keze valószínűtlenül szőrös. Arca a szomszéd macskájára hasonlított.

3. A harmadik részhez a főhőslány (Adiana) vendégszobáját rajzolhatjátok meg. A szoba tele volt növényekkel, de a legkevésbé hétköznapi értelemben. Lába fűben taposott, feje fölött a kinti égbolt. A terem közepén egy lapos sziklatömb állt asztal gyanánt, mellette színes gombák foteleket formáltak.

4. Adiana vándorútra kel egy másik szereplővel, Tobyval. Nézzük, hogy néz ki a táj: beértek az erdőbe, ami körülvette a szálláshelyül szolgáló váracskát. A fák üde zöldben pompáztak, lombkoronájuk tetejét olykor gyenge szellő mozgatta meg. A nap varázslatos fénysugársávokban tört át az ágak között, ahogy egyre feljebb kúszott az égen, és reflektorként világította meg a földön a hihetetlen illatú kék virágok természet alkotta csokrait.

5. A fiú főhősünk, Joelle, pedig épp az Üveg-hegye felé tart, majd felérve szétnéz. Vajon mit láthat? Az emelkedő tetején egy magányos platánfa álldogált, alatta egy pirosra festett paddal, aminek a háttámláján színes lufikat lengetett a szellő. A domb üveges zöldjén színes kis virágok nyíltak, amiket pillangók hada ostromolt.

6. Szerintetek, hogy néz ki ebben a mesében a mézeskalács ház? A kétszintes épület téglából készült, csupán a díszítése hajazott sütemény dekorációra. Kovácsoltvas cirádáit fehérre festették, ami úgy kanyargott az ajtók és ablakok körül, mint a cukormáz. A ház fedele piros, cserepes nyeregtető. A bejárat is igen impozánsnak tűnt: kétszárnyú faajtó, fekete, leveleket mintázó kanyargó díszekkel.

7. Sárkány helyett légballon. A kert végében elnyúló tisztáson nem sárkányt találtak, hanem egy csomó törpöt, akik egy hőlégballont próbáltak üzembe helyezni. A hőlégballon mintázata térképet formázott.

8. Végül pedig elhagyjuk a Kerekerdőt, ami innen fentről smaragd foltként ragyogott a napsütötte szántóföldek ölelésében. Jobbra a hósipkás hegyek nyújtóztak, amiknek láncolata elért egészen az előttük elterülő tengerig. A nap horizonttal való randevújának időpontja is vészesen közeledett, aki ennek tiszteletére felvette legszebb, rózsaszín ruháját. Az alkonypírral festett tenger koronát rajzolt a partján magasodó királyi kastélynak. …. A hőlégballon kosara majdnem súrolta a kastélypark csillámló levelű pálmafáinak tetejét. A törzsek között itt-ott függőágyak voltak kifeszítve, ahonnan prémes bundájú majom-szerű lények integettek nekik vidáman.

„Köszönöm szépen a gyönyörű rajzaitokat!

Eszener

KIKÖTÉSEK:

–        kizárólag 6 – 12 éves gyermekek rajzát fogadjuk

–        egy gyermek egy tematikus rajzot küldhet be (1-8-ig választhat, a kedve szerint)

–        a rajzot A/4 méretben kérjük elküldeni nekünk

–        a rajz elkészítési módja: kézzel készített, szabadon választott rajzeszközzel

–        a rajz hátuljára kérjük feltüntetni a gyermek nevét, életkorát és általános iskolájának nevét.

–        a műveket szkennelve (jó minőségben) kérjük, a [email protected] e-mail címre, vagy postai úton a 2765, Farmos Bartók Béla u. 5. címre küldjék el nekünk. Iskolai közreműködés esetén beküldhető egyszerre az összes tanulói pályázat egy iskolából, ez esetben postai beküldést javaslunk.

BEKÜLDÉSI HATÁRIDŐ:

2023. április 9. éjfél (az ezután érkezett rajzok elutasításra kerülnek!)

EREDMÉNYHIRDETÉS:

Azon gyermekeket, akiknek rajza bekerül a mesekönyvbe 2023. április 30-ig, az iskolájának küldött e-mailben és telefonon is értesítjük.

(A nyertes pályázatok készítőinek nevét, életkorát és iskoláját, szülői beleegyezés esetén tüntetjük fel a könyvben. Az ehhez szükséges engedélyeket a kiadó a gondviselővel egyezteti.)

A PÁLYÁZATOK ELBÍRÁLÁSA:

A beérkezett műveket a Kiadóvezető és az Álompehely című mesekönyv szerzője közösen bírálják el szubjektív módon.

DÍJAZÁS:

A nyertesek és iskoláik, akiknek rajza bekerül a kötetbe – a megjelenés után – megkapják az Álompehely című mesekönyvet ajándékba.

Kosár

Clicky